Skip to main content

Mobilnost na jednom mjestu - Priručnik za studente i mlade

       
Summary
"... pouzdan saveznik na putovanju zvanom mobilnost koje te vodi prema novim izvorima znanja i nezaboravnim iskustvima..."
Image
Mobilnost na jednom mjestu - Priručnik za studente i mlade
Body

Text

U današnjem globaliziranom svijetu, međunarodna mobilnost studenata i mladih nikada nije bila važnija, ali i jednostavnija. Iskustvo studiranja, prakse u inozemstvu ili sudjelovanja u nekom međunarodnom projektu otvara vrata međukulturalnoj razmjeni, prilikama za učenje, osobnom razvoju i izgradnji međunarodnih prijateljstava. No kako se informirati o svim prilikama koje se studentima i mladima općenito nude na tom području i odvažiti se na novi korak u svome životu?

 

ESN Hrvatska pobrinula se za tebe - priručnik za mobilnost naziva Mobilnost na jednom mjestu – Priručnik za studente i mlade tvoj je pouzdan saveznik na putovanju zvanom mobilnost koje te vodi prema novim izvorima znanja i nezaboravnim iskustvima. 

 

Priručnik je plod trogodišnjeg truda i predanosti sedmero članova ESN-a Hrvatska – Ivane Verveger, Željke Gligore, Ane Batinić, Sande Devčić, Karmen Svaline, Ivone Mautner i Bože Tadića – uz podršku, koordinaciju i financijsku potporu Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

 

 

Priručnik, u digitalnom i tiskanom obliku, nudi iscrpan opis velike većine programa mobilnosti dostupnih hrvatskim studentima i mladima: od Erasmus+ studijskog boravka i stručne prakse, pripravništva u institucijama Europske unije pa sve do programa Work and Travel. U Priručniku ćeš pronaći sve relevantne informacije o uvjetima i rokovima prijave za pojedine programe mobilnosti, mogućnostima financiranja, trajanju programa i institucijama kojima se možeš obratiti s upitima i dobiti pomoć pri planiranju svog odlaska na mobilnost. Osim toga, Priručnik nudi informacije i o platformama i alatima povezanima s mobilnosti koje ti mogu olakšati navigaciju kroz proces prijave za programe mobilnosti i boravka u inozemstvu, a sadrži i tekstove iskustava bivših sudionika pojedinih programa mobilnosti koji su odlučili preuzeti kontrolu nad svojom budućnošću i hrabro zakoračili prema izazovima koje donosi međunarodna mobilnost.

 

Sada kada znaš što te čeka u našem Priručniku, sigurno jedva čekaš da i sam/sama provjeriš kako on izgleda i što sve još možeš saznati u njemu… Stoga ne čekaj više, kreni u nove avanture –  i podijeli informacije o Priručniku i svojim prijateljima! 

 

Priručniku možeš pristupiti na ovom linku, a sreću u pronalaženju programa mobilnosti koji je stvoren baš za tebe žele ti autori Priručnika i ESN Hrvatska!