Skip to main content

Studenti i Erasmus+ kao dobitna kombinacija

       
Summary
"Virtualna i kombinirana mobilnost su sada dobre alternative fizičkoj mobilnosti, a mogu biti jednako vrijedne u vašim životopisima i pred budućim poslodavcima..."
Image
Studenti i Erasmus+ kao dobitna kombinacija
Body

Text

Okolnosti su se pomalo promijenile, više niste sigurni možete li i u kojem periodu iskoristiti svoje razdoblje mobilnosti, a papirologija vam se čini kompliciranom i nepotrebnom?

 

Volonteri naših lokalnih podružnica ESN Dubrovnik, ESN Osijek, ESN Rijeka, ESN Split, ESN Zadar i ESN Zagreb održat će virtualne prezentacije na visokim učilištima koja posjeduju Erasmus Povelju u visokom obrazovanju! Kako bi sve informacije bile aktualne te vama od pomoći pobrinuli su se iz Agencije za mobilnost i programe Europske Unije.

 

 

Prilikom prezentacija ćete imati priliku čuti iz prve ruke, od naših volontera, što je sve potrebno za prijavu na natječaj za Erasmus studentski boravak ili Erasmus stručnu praksu; što je to Learning Agreement for Studies odnosno Learning Agreement for Traineeships, ili na hrvatskom ‘Ugovor o učenju’ odnosno ‘Ugovor o praksi’ i zašto ga je nužno ispuniti prije svoje mobilnosti, te da zapravo nije bauk, i da uz nekoliko savjeta možete sve riješiti bez problema; tko se sve može prijaviti za mobilnost i koliki su mjesečni iznosi financijske potpore studentima u akademskoj godini 2020./2021. za studijski boravak i za stručnu praksu, ali i kako možete dobiti dodatnu financijsku podršku ako vam je potrebna.

 

Uz tradicionalno shvaćanje studentske mobilnosti koje uključuje preseljenje u grad gdje se nalazi visoko učilište na kojemu gostujete kao Erasmus student, postali su uobičajeni i drugi načini studentske mobilnosti - virtualna i kombinirana. Virtualna i kombinirana mobilnost su sada dobre alternative fizičkoj mobilnosti, a mogu biti jednako vrijedne u vašim životopisima i pred budućim poslodavcima.

 

 

Ako neke od odgovora niste pronašli u ovome članku, predlažemo vam da pratite našu Facebook stranicuFacebook stranicu AMPEU-a, kao i stranice naših lokalnih podružnica (ESN Dubrovnik, ESN Osijek, ESN Rijeka, ESN Split, ESN Zadar, ESN Zagreb), te nam se pridružite tijekom prezentacija, a naši će volonteri s vama podijeliti osobna iskustva, odgovoriti na vaša pitanja i rado vas upoznati sa svim aktualnostima iz svijeta mobilnosti!

Napisala: Sanda Devčić (Predstavnica za obrazovanje ESN-a Hrvatska)
Lektorirala: Lina Mohorić (Predstavnica za odnose s javnošću ESN-a Hrvatska)