(For English version visit https://esn.org/survey2021)

ESNsurvey je istraživanje koje je sastavio i provodi Erasmus Student Network (ESN). Riječ je o timu volontera koji žele ispitati mišljenje lokalnih i međunarodnih studenata koji su dio svoga visokoškolskog obrazovanja proveli studirajući u nekoj drugoj zemlji. Radi se o najvećem projektu ove vrste kojeg provode isključivo volonteri!

Budući da je trenutna pandemijska situacija uvelike zakomplicirala ostvarivanje mobilnosti, jedan od ciljeva ovogodišnjeg upitnika je ispitati s kojim su se sve poteškoćama studenti morali suočiti. 

Upitnik je razvijen uz podršku stručne skupine koju čine Europska komisija, Platforma za cjeloživotno učenje (LLLP), Europsko udruženje za međunarodno obrazovanje (EAIE), Udruženje za akademsku suradnju (ACA), Međunarodno udruženje sveučilišta (IAU) i Sveučilište Tilburg.

 

 

Kako sudjelovati u istraživanju?

Tražimo međunarodne studente koji su imali iskustvo mobilnosti (duže od 3 mjeseca) u akademskim godinama 2018./2019., 2019./2020. i 2020./2021. (ograničeno na prvi semestar).

 

Započni s rješavanjem upitnika!

 

Upitnik ima 6 dijelova s pitanjima o studentskoj mobilnosti. Za rješavanje je otprilike potrebno 20-ak minuta.

Tvoje sudjelovanje pomoći će ESN-u da u budućnosti bolje zastupa interese međunarodnih studenata. Rezultati ove studije bit će objavljeni u izvještaju pod nazivom ESNsurvey 2021 Report oko travnja 2021. godine.

Nadamo se kako će uskoro studenti kao nekad moći uživati u mobilnosti, a da ćemo mi kao volonteri opet moći sudjelovati kroz svoje zalaganje i što uspješnije iskazati svoj rad!

 

Napisala: Sanda Devčić (Predstavnica za obrazovanje ESN-a Hrvatska)
Lektorirala: Lina Mohorić (Predstavnica za odnose s javnošću ESN-a Hrvatska)