Kao prava slika Erasmus generacije, Godišnja generalna skupština (AGM) je najveća studentska konferencija u Europi fokusirana na temu mobilnosti. Organiziran od strane lokalnih članova sekcije ESN SGH, ovaj će prestižni događaj ove godine biti održan u Varšavi, pretvarajući Grad u „prijestolnicu Erasmus-a“ na četiri dana. Varšava će primiti delegaciju od 1,200 studenata koji predstavljaju 500 visokoobrazovnih institucija iz 38 zemalja kako bi diskutirali ne samo o budućnosti same organizacije, već i o široj ulozi internacionalno orijentirane mladeži u Europi.

 

 “Želimo da mladi znaju kako je, bez obzira na njihovo obrazovanje, ekonomsku ili etničku pozadinu, njihov glas bitan!”  

- Safi Sabuni, Predsjednica ESN-a

 

Sa više od 25 godina iskustva, ESN je najveća studentska organizacija u Europi aktivno uključena u polja mobilnosti mladih i studentskih razmjena. Organizacija doprinosi građenju aktivne i dinamične akademske sredine podržavajući i razvijajući akademsku mobilnost, kao i stvaranju bolje perspektive za pronalaženje posla za mlade.

Sukladno rečenom, glavna odlika AGM-a bit će Internacionalni infomarket koji će se ponosno predstavljati sudjelovanjem predstavnika više stotina Sveučilišta u Europi, kao i time što je domaćin mladih internacionalnih tvrtki. Infomarket će biti najopsežniji sajam obrazovanja organiziran u Poljskoj koji će ugostiti lokalne studente. Osim toga, podržavajući ideju zapošljavanja mladih, na AGM-u će se također nuditi preko 50 radionica pod krilaticom neformalnog obrazovanja.

U skladu sa svojim motom, “Studenti pomažu studentima,” ESN aktivno podržava europsku integraciju i interkulturnu razmjenu u sklopu brojnih aktivnosti i rada ESN volontera. Jedan od najviše simboličnih trenutaka na AGM-u bit će Internacionalna parada zastava, na kojoj će delegati, obučeni u boje svojih država, prošetati ulicama Varšave slaveći pritom iskonske vrijednosti ESN-a – jedinstvo u različitosti, suradnju u integraciji i ljubav prema Europi kao području mira i kulturne razmjene.

Kako biste pratili događaj na društvenim mrežama, koristite hashtag-ove #AGMwarsaw i #THISisESN. Novosti će se također objavljivati preko facebook.com/AGMwarsaw i twitter.com/AGMwarsaw2016.

 

 

Erasmus Studentska Mreža  najveća je studentska organizacija u Europi. Osnovana je 16. studenoga, 1989. godine, a legalno je registrirana 1990. godine s ciljem podrške i razvitka studentske razmjene. Prisutni smo u više od 500 visokoobrazovnih institucija u 38 država. Mreža se konstantno razvija i širi, a trenutno broji 15 000 aktivnih članova sa njihovim mentorima koji se brinu o internacionalnim studentima. Sukladno tomu, ESN uključuje oko  34 000 mladih ljudi koji nude svoju pomoć i potpomažu oko 190 000 studenata na razmjeni svake godine. Više informacija možete pronaći naći na ESN Media Kit-u.